The HB Sour
Jak przygotować
The HB Sour
Składniki
- 50 ml Hankey Banister 12 Years Old
- 25 ml soku z cytryny
- 20 ml syropu Gomme 1: 1
- 3 x dash Angostura bitters
- Białko jajka
Dekoracja
Wiśnia i skórka z cytryny
Szkło
Szkło Double Rocks
Przygotowanie
Dodaj wszystkie składniki do shakera, wstrząśnij bez lodu, następnie dodaj lód i ponownie wstrząśnij.
Podobnie jak Mr Bannister, jest to absolutny klasyk; kwaśny, odnajduje się doskonale w każdym otoczeniu.
Podobnie jak nasz wyrafinowany współzałożyciel, Hugh Bannister, ten przepis na koktajl whisky sour to prawdziwy klasyk, który doskonale odnajduje się w każdym zacnym towarzystwie. Zacznij od nalania 50 ml naszej wielokrotnie nagradzanej Hankey Bannister Regency 12 year old, aby uzyskać średnio treściwy, dobrze wyważony bazowy smak. Następnie dodaj 25 ml nadającego kwaśności soku z cytryny; 20 ml syropu Gomme, by uzyskać soczystą, jedwabistą konsystencję; i 3 dashe Angostura bitters dla pikantnego, cynamonowego uderzenia. Dodaj 1 białko jaja, aby połączyć wszystkie składniki i wstrząśnij bez lodu, a następnie dodaj lód i wstrząśnij ponownie.
Przelej do swojej ulubionej szklanki typu Double Rocks i udekoruj wisienką i twistem z cytryny.