Rob Buck Roy
Jak przygotować
Rob Buck Roy
Składniki
- 50 ml Hankey Bannister Original
- 25 ml Martini Rosso
- 25 ml soku z cytryny
- 20 ml 1: 1 Gomme
- 4 x dash Peychaud's Bitters
- Piwo imbirowe
Dekoracja
Skórka pomarańczowa i wiśnia na szpikulcu
Szkło
Highball 11 oz
Przygotowanie
Wymieszaj wszystkie składniki (oprócz piwa). Podaj i dopełnij piwem imbirowym.
Ten koktajl to zderzenie dwóch klasyków: Rob Roy i Whisky Buck. Powstał na bazie pomysłu zrodzonego w barze „Hiding in Plain Sight” w Amsterdamie.
Ten koktajl to zderzenie dwóch klasyków na szkockiej whisky: Rob Roy i Whisky Buck. Powstał na bazie pomysłu zrodzonego w stylowym barze „Hiding in Plain Sight” w Amsterdamie, wybranym jako Best Cocktail Bar w Holandii. Dodaj 50 ml naszej wielokrotnie nagradzanej whisky Hankey Bannister Original do swojego shakera, aby uzyskać słodki, lekko korzenny, a jednocześnie gładki bazowy smak. Następnie dodaj 25 ml słodko-gorzkiego Martini Rosso, aby dodać złożoności, soku z cytryny, aby dodać kwaśności, oraz syropu Gomme, aby nadać koktajlowi jedwabistej konsystencji.
Na koniec dodaj 4 dashe słodkiego Peychaud’s bitters i porządnie wstrząśnij.
Przelej do szklanki typu highball o pojemności 11oz, dopełnij piwem imbirowym i udekoruj skórką pomarańczową i wisienką na szpikulcu.